Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Καθημερινές εικόνες του χωριού μας…


Επιτέλους…



Πέρασαν δεκαετίες. Αρκετά! Ο ενημερωτικός και ψυχαγωγικός ρόλος της τηλεόρασης είναι γνωστός. Σε ορεινά χωριά, όπως η Μοφκίτσα,  όπου οι άλλες πηγές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι περιορισμένες, η τηλεόραση για τους εναπομείναντες κατοίκους είναι «παράθυρο» προς τον έξω κόσμο. Κι ακόμα συντροφιά των μοναχικών ατόμων τις ατέλειωτες νύχτες του χειμώνα. Αυτό το παράθυρο άνοιξε! Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ταξιαρχών με τις προσπάθειές του, με τη βοήθεια του Δήμου και την φιλότιμη δουλειά του κ.Κοκκαλιάρη (Τεχνικού TV)  το χωριό μας έχει και βλέπει τηλεόραση! Μπράβο!!!

Εγκαίνια στο μικρό θεατράκι…



Φωτογραφίες από την παράσταση της Ασπασία Κουτσουρούπα
Καραγκιόζης, η μαγεία του θεάτρου σκιών. Η Μικρή Πόρτα άνοιξε! Το μικρό θεατράκι στο χωριό μας εγκαινιάστηκε. Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος  Ταξιαρχών σε συνεργασία με το θίασο Αθανασίου παρουσίασε την παράσταση «Ο καραγκιόζης στο Πιθάρι» με μεγάλη επιτυχία που σφραγίστηκε με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Το αγαπημένο πρόσωπο του Καραγκιόζη και των άλλων φιγούρων, έφερε μνήμες στους μεγάλους και έκανε τα παιδικά πρόσωπα να γελάσουν με τις γκάφες και τα αστεία τους αλλά και να έρθουν σε επαφή με δρώμενα που είναι στενά συνδεδεμένα με την παράδοσή μας.  Πρόθεση του Συλλόγου μας είναι τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται θεσμοί και να διοργανώνονται κάθε χρόνο με στόχο την ψυχαγωγία όλων των κατοίκων. Μετά τη λήξη της παράστασης μικροί και μεγάλοι μπόρεσαν να απολαύσουν σουβλάκια και αναψυκτικά.  Υπήρξαν και κάποιοι… που δεν τους άρεσε. Μάθαμε ότι μας έδωσαν και ρόλους! Κακίες! Δεν πειράζει! Εμείς προχωράμε! 

Αγία Παρασκευή

















          Με την καθιερωμένη λειτουργία στο εκκλησάκι της  στη Σαμακιά εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας  Παρασκευής. Ο εορτασμός της χρόνο με το χρόνο παρουσιάζει αυξανόμενη συμμετοχή πιστών που προσέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του χωριού και όχι μόνο.
Και του χρόνου!