Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Εκδρομή στη λίμνη των ονείρων!



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών «Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ» διοργανώνει 3ήμερη εκδρομή την (Παρασκευή 1/11, Σάββατο 2/11, Κυριακή 3/11)

ΓΙΑΝΕΝΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ!

Τιμή συμμετοχής 130€.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: Δυο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο "ΑΛΕΞΙΟΣ" στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό - Ξενάγηση από επαγγελματία ξεναγό.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να κάνουν έγκαιρα κράτηση για τον σωστό προγραμματισμό της εκδρομής.

Κρατήσεις: Ντόρα Παναγοπούλου ~ 6946-659333

                  Μάνθος Κατσάμπουλας. ~ 6932-711290


ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ: Αναχώρηση από Αθήνα το πρωί με προορισμό τα Γιάννενα. Μια μικρή στάση στην Άρτα για να θαυμάσουμε το περίφημο γεφύρι της. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείοκαι τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Διανυκτέρευση. Το βράδυ προαιρετική νυχτερινή έξοδος στην πόλη.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ: Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για μια περιήγηση στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Θα επισκευτούμε το τεράστιο Κάστρο των Ιωαννίνων, που χρονολογείται από το 528 μ.Χ., έργο του αυτοκράτορα Ιουστινιανού με σκοπό να οχυρώσει το Βυζαντινό κράτος και διοικητικό κέντρο μετέπειτα κατά την τουρκοκρατία. Μέσα στα 200 του στρέμματα, το Κάστρο περιβάλει το τζαμί του Ασλάν Πασά, όπου σήμερα στεγάζεται το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο, το Ιτς Καλέ νοτιοανατολικά, όπου βρίσκονταν τα ανάκτορα του Αλή Πασά, καθώς και την παλιά πόλη των Ιωαννίνων. Ακολουθεί επίσκεψη στο νησάκι της Λίμνης Παμβώτιδας.  Η λίμνη των Ιωαννίνων κλέβει πάντα την παράσταση και είναι άρρηκτα δεμένη με το παρελθόν και το παρόν της Πόλης, γνωστή και ως Λίμνη της Κυρα-Φροσύνης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά μονή της Παναγίας Δουραχάνης ή Ντουραχάνης η οποία βρίσκεται απέναντι από τα Γιάννενα, στους πρόποδες του όρους Μιτσικέλι. Είναι αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου. Το μοναστήρι από το 1974 είναι ξανά ενεργό και λειτουργεί σ’ αυτό οικοτροφείο-σχολείο. Η φήμη του είναι μάλιστα ιδιαίτερα διαδομένη εξαιτίας της φιλανθρωπικής και κοινωνικής του δράσης, τόσο στην περιοχή των Ιωαννίνων όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Μέτσοβο: Στην οροσειρά της Πίνδου, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, κοντά στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, βρίσκεται το φημισμένο Μέτσοβο, χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός λόφου, ανάμεσα σε οξιές και έλατα. Μικρή βόλτα – Φαγητό: Αυθεντικό Μετσοβίτικο φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες του Μετσόβου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  Το βράδυ προαιρετική νυχτερινή έξοδος στην πόλη.

ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ: Επόμενη στάση του επισκέπτη θα πρέπει να είναι το επιβλητικό Σπήλαιο του Περάματος, το οποίο βρίσκεται περί τα τέσσερα χιλιόμετρα έξω από τα Γιάννενα, στο δρόμο προς Μέτσοβο. Πρόκειται για ένα από τα εντυπωσιακότερα σπήλαια του κόσμου, που λέγεται πως δημιουργήθηκε πριν 1.500.000 χρόνια, και που διαθέτει μία τεράστια ποικιλία σε σταλαχτίτες και σταλαγμίτες που κόβουν την ανάσα. Ένα ακόμα σημαντικότατο αξιοθέατο το οποίο δεν πρέπει κανείς να παραλείψει είναι και το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, 12 χιλιόμετρα πριν τα Ιωάννινα, στην περιοχή Μπιζάνι. Φιλοξενεί 150 κέρινα ομοιώματα και 37 ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας. 
Η θεματολογία καλύπτει 24 αιώνες Ελληνικής Ιστορίας (από το 500 π.Χ.), με ιδιαίτερη έμφαση στην νεώτερη ιστορία της Ηπείρου. Ορισμένα από τα ιστορικά γεγονότα και θέματα που αναπαριστάνονται είναι τα εξής:
Κάπου εδώ τελειώνει η 3ήμερη εκδρομή μας! Ακολουθεί φαγητό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα!