Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Η Γιορτή της Μητέρας!!

Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας. Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου!!

Πάσχα στο χωριό!!

Πάσχα σημαίνει οικογενειακή ατμόσφαιρα. Σημαίνει παραδοσιακά έθιμα. Και ποιο είναι το ιδανικότερο μέρος για να τα ζήσουμε όλα αυτά; Το χωριό φυσικά! Ευκαιρία να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και το κάναμε. Να γυρίσουμε για λίγο στον τόπο καταγωγής μας, να περπατήσουμε στα σοκάκια του χωριού μας που τριγυρίζαμε μικροί και να θυμηθούμε πώς ήταν τότε και πως σήμερα! Η χωριό μας και γενικά ολόκληρη η ελληνική επαρχία έχει βαφτεί με τα καλύτερα χρώματα! 



Εορτή του Αγίου Γεωργίου στο χωριό 
Την Δευτέρα 2 Μαΐου 2016, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Γιορτασε το Ιερό Εκκλησάκι στη Μοφκίτσα με αρκετούς πιστούςΤελέστηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου! Μετά από πολλά χρόνια και μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 μαζέψαμε και πάλι τραγουλιά (Αρωματικό φυτό που φυτρώνει μόνο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου)! Και του χρόνου με υγεία και ο Άγιος Γεώργιος να προστατεύει το χωριό μας και τους κατοίκους του.
Με την τραγουλιά στο χέρι
Και του χρόνου με υγεία και πάλι στο χωριό!!